Anasınıflarımızda MEB Kazanımları esas alınır. Kazanımlara ulaşılması için, uluslararası okul öncesi eğitim programlarından ve materyallerden de yararlanılır.
Tüm öğretim süreçleri, öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak planlanır, uygulanır ve değerlendirilir. Çocukların ne yapabildiğine değil, ne kadar geliştiğine odaklanılır.
GEMS: Fen ve matematik etkinliklerinde yardımcı ve tamamlayıcı bir uluslararası eğitim programıdır. Bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen bireyler yaratarak , öğrencilerin fen ve matematikteki öncül kavramları anlamalarını sağlamak, becerilerini geliştirmek amacıyla uygulanır.
SCAMPER : Yaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir. Hayal kurma, farklı düşünme, özgün olma ve sezgi gibi içsel dünyalarına yön verecek aşamaların hepsini kullanabilecek bireyler yetişmesi hedeflenir.
MONTESSORİ : ‘’Her çocuk özgürdür, kendi bireysel hızına göre ilerler.’’ felsefesi doğrultusunda , ‘’Montessori’’ eğitimi ile kalıcı ve sürdürülebilir davranışların kazandırılması amaçlanır. Öğrencilerin doğrudan eğitim (yönergeler) yerine malzemelerle çalışarak kavramları öğrenmelerine dayalı “Yapılandırmacı” bir “keşif” modelidir.
Toprağa dokunan, toprağı işleyen ve toprağı anlayan: eşit , özgün araştırma ve keşfetme becerisine sahip bir neslin yetişmesi amacıyla ‘’Forest School’’ (Orman Okulları) okulları programı uygulanır.
Yabancı dil programı ile çocukların İngilizceyi Türk ve yabancı öğretmenler eşliğinde öğrenmeleri ve yabancı dil becerilerini kazanmaları aracılığıyla dil öğretimi gerçekleştirilir.
BEP (Bilişsel Eğitim Programı) Fen Bilimleri Okullarına özgü olan bu program ile, çocukların bilişsel düzeydeki farklılıkları göz önüne alınarak onlara özel program hazırlanır ve öğrenciler birebir desteklenir.
UYGULADIĞIMIZ TEMALAR
OKULUMUZ;
ANAOKULU ÖZEL ETKİNLİKLERİMİZ
HAFTALIK ETKİNLİKLER
*PAYLAŞIM GÜNÜ: Çocuklar evden seçtikleri ve arkadaşları ile birlikte oynayacakları bir grup oyununu (puzzle, kutu oyuncakları vb.) okula getirirler.
* GÖSTER ANLAT GÜNÜ: Öğrenci evden seçtiği nesneyi torbaya koyarak okula getirir ve sınıf arkadaşlarına o nesneyi tarif eder. Sınıftaki diğer öğrencilerden torbada ki nesneyi tahmin yürüterek bulması beklenir.
*SAYMA GÜNÜ: Belirlenen öğrenci evden istediği bir nesneyi okula getirir. Grupla birlikte bu nesneler ile sayma, örüntü ve basit toplama çıkarma işlemleri yapılır.
*KİTAP GÜNÜ: Seçilen bir öğrenci kendi kütüphanesinden okula istediği bir hikâye kitabı getirir ve arkadaşlarına hikâyesini anlatır.
* FLOW (SERBEST AKIŞ): Cuma günü öğleden sonra, öğrenciler istekleri doğrultusunda farklı sınıflardaki etkinliklere katılırlar.
‘’TÜM EĞİTİM PROGRAMLARIMIZIN TEMELİNDE SEVGİ VE OYUN YER ALIR.’’